Телефон за безплатна консултация 0876059006

Приемът по мярка „Инвестиции в земеделските стопанства“ стартира на 14-ти април
Публикувано на 21.03.2015

Приемът по мярка „Инвестиции в земеделските стопанства“ стартира на 14-ти април
Приемът по мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. ще стартира на 14-ти април. Това зави министърът на земеделието и храните Десислава Танева в гр. Бургас, по време на срещата със земеделски стопани. „Следващата седмица се очаква Наредбата по мярката да бъде публикувана в Държавен вестник и веднага след нейното обнародване, ще издам заповед за отваряне на прием по нея. Проекти ще започнат да се приемат в първия работен ден след великденските празници“, каза още тя.
 „За Област Бургас от началото на кампанията по директните плащания са подадени над 230 заявления“, обяви министър Танева.  Тя допълни, че дори на пръв поглед кампанията и структурата на директните плащания да изглеждат по-сложни, когато всеки се запознае с изискванията и разбере кои са схемите, отговарящи на неговите нужди, със сигурност той би получил едно по-справедливо подпомагане“.
По време на срещата министър Танева отправи апел към местните власти да изпълнят промените в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи в частта за процедурата общинският фонд да се разпределя в полза и с предимство за собствениците на животни. „Моят призив към кметовете е да изпълнят закона независимо от кратките срокове. Отворени сме и винаги сме били за диалог с бранша. Всички предложения, които са добри и отговарят на нашата политика, могат да бъдат приложени в следващата кампания “, подчерта Десислава Танева.
В Бургас тя се срещна с над 200 земеделски производители, на нея присъства и заместник-областният управител на Областта Владимир Крумов.

Източник - Министерство на земеделието и храните

  • Споделете статията във

Изпратете запитване относно тази новина