Телефон за безплатна консултация 0876059006

Резюме на програмите през месец май. За какво да кандидатствам?
Публикувано на 05.05.2015

Резюме на програмите през месец май. За  какво да кандидатствам?

Здравейте, читатели.

  • Приемът по мярка 4.1 инвестиции в земеделските стопанства тече с пълна сила. 

Напомняме на всички бенефициенти, че приемът на проекти, които включват САМО земеделска техника изтича на 18-ти май ! Проекти, които включват и други инвестиции, освен техника, могат да бъдат подадени до 8-ми юни ! Мярката обхваща земеделски стопанства с СПО - над 8000 евро. 

Тази година ще има и втори прием по мярка 4.1 !!!

Съвет: Ако не можете да се включите до 18-ти май, защото проектът ви включва само техника, включете и някаква минимална инвестиция, която не изисква разрешение за строеж, лицензия и т.н., за да може да входирате проекта на по-късния етап.

Можете да участвате с интегриран проект на втория прием по мярка 4.1- комбинация от мярка 6.1(млад фермер) + 4.1(модернизация на земеделските стопанства) !


  • Приемът по мярка 6.1 млад фермер ще отвори на 15 юни. Напомняме на всички бенефициенти, че ако не са започнали с подготовката на стопанствата си, рискуват да не успеят с проектите.

Изискванията си остават подобни на миналогодишните. Прави впечатление, че е отпаднало изискването, което спираше кандидатите да работят на повече от 4 часов работен ден. Наредбата казва, че бенефициерите могат да работят и на 8 часов работен ден ако дейностите, които са описани в проекта се изпълнят.Друга новост: втория транш от 12 5000 евро може да се вземе още на следващата година от изпълнението на проекта! Финансирането си остава 25 000 евро. Кандидатите ще бъдат доста, с оглед на това, че такива проекти не са подавани от декември 2013. Проекти с червен калифорнийски червей НЯМА ДА СА ПРИОРИТЕТНИ.

  • Прием по мярка 4.2 Инвестиции в маркетинг/производство на земеделска продукция ще отвори до кроя на годината, повече информация за мярката - ТУК



  • Напомняме на всички заинтересовани лица, че всеки месец до 25-то число се подават проекти за подобряване на условията на труд в помещения, в които се извършва дейност- повече информация - ТУК


Бъдете здрави.



Екипът на ЕУПРО БГ, може да ви съдейства със всички запитвани по всички европейски програми. 


  • Споделете статията във

Изпратете запитване относно тази новина