Телефон за безплатна консултация 0876059006

Мярка 4.1 стартира на 26-ти октомври с нови моменти
Публикувано на 03.10.2016

Мярка 4.1 стартира на 26-ти октомври с нови моменти

Здравейте,

мярката за модернизиране на земеделски стопанства 4.1  ще отвори за прием на документи към края на месец октомври, като приемът ще продължи до 7-ми декември. Мярката е една от най-желаните от кандидатите, които се развиват във фермерския бранш в България.  Процедурата ще стартира с целия останал бюджет от 237 млн. евро.




Личат няколко нови момента, които трябва да се вземат под внимание:


1. Доказване на СПО от миналата година или към момента на кандидатстване. Вече кандидатите не могат да участват с намерение за засаждане/засяване ако към момента нямат налично 8000 СПО или не са имали през изминалата година.

2. Допустими са инвестиции в напоителни системи, като дори се дават 2 точки допълнително при оценката на проектното предложение, когато кандидатите са членове на сдружение за напояване.

3. Сектора на черупкови овощни видове е премахнат от приоритетните/чувствителни  списъци. Това означава, че инвестиции към такива стопанства няма да носят точки(19) от сектор "Плодове и зеленчуци". Освен черупкови са премахнати и тикви, шипки, маточина и някои други.

4. Инвестиции в строителство ще носят 10 точки допълнително при оценяването на проектите. (ако инвестицията в стоителство е над 65% от стойността на проекта)




Актуално:



Екипът на ЕУПРО БГ, може да ви съдейства с разработка и управление на проекти по всички европейски и национални програми. Може да използвате формата за запитване под статията или телефон 0885 27 15 40.



  • Споделете статията във

Изпратете запитване относно тази новина