Телефон за безплатна консултация 0876059006

Информация относно мярка 4.1 Инвестиции в земеделски стопанства и мярка 6.1 Млад фермер
Публикувано на 28.12.2015

Информация относно мярка 4.1 Инвестиции в земеделски стопанства  и мярка 6.1 Млад фермер

Здравейте! 


Мина доста време от подаването на проектни предложение по мярка 6.1 и по мярка 4.1 - едни от най-привлекателните за селските стопанства.


 Повече от 6-7 месеца няма реална активност по схемите, но вече започна подписване на договори по мярка 4.1 Инвестиции в земеделските стопанства. Прави неприятно впечатлените, че има намаляване на субсидията при повечето кандидати с около 20%. Очаквайте подобни "изненади". През 2016-та година, схемата ще стартира през месец юли, като ще бъдат включени допълнителни възможности за инвестиции.



Относно мярка 6.1 Млад фермер- след многократните проверки на фиктивни стопанства в почти всички райони се очаква подписване на договори през месец януари. През идната година - в началото на месец април се готви и отваряне на мярка 6.3 Стартова помощ за малки стопанства, която ще бъде привлекателна за малки стопанства. По неофициална информация ще има прием и по мярка 6.1 Млад фермер, може би,  ще бъде оставена за средата на годината.




През януари стартират няколко схеми за малки и средни предприятия




Освен посочената информация, бихме искали да ви пожелаем едно добро прекарване на останалите дни от годината.


Бъдете здрави!

Екипът на ЕУПРО БГ, може да ви съдейства с разработка и управление на проекти по всички европейски и национални програми.



  • Споделете статията във

Изпратете запитване относно тази новина