Телефон за безплатна консултация 0876059006

Кои програми ще стартират до края на годината ? част I
Публикувано на 24.11.2015

Кои програми ще стартират до края на годината ? част I
Здравейте,

годината върви края си, някои схеми стартираха, други предстоят.

Кои програми и схеми се очаква да стартират до края на 2015-та ?

 



ПРСР

В сектора ще стартира единствено МЯРКА 4.2 "Инвестиции в преработка и маркетинг на селскостопански продукти" към края на месец ноември. Зърно и винопроизводители са подали жалби в съда срещу схемата, с цел да се променят текстове и критериите за оценка на проектните предложения. Наистина, личат спорни моменти в прилагането на схемата, един от примерите - Земеделски производители не могат да участват- трябва да си регистрират фирма. Въпреки това, зам.мин. Грудев потвърди, че мярката ще стартира на 30-ти ноември. 



 

 

ОП ИК

При конкурентоспособността се наблюдава засилване на работата по схеми :


Най-вероятно програмата за иновации ще стартира в началото на декември, а енергийната ефективност се очаква през януари. И двете схеми са силно привлекателни за бизнеса.  Тук кандидатстват фирми с 3 приключени финансови години. Оперативните приходи и разходи през тези 3 години трябва да са положителни - фирмата да има ръст на печалби и т.н.

Можете да се запознаете със схемите - ТУК

 

ОП РЧР

В сектора на човешките ресурси кипи работа, като до края на годината се очаква да стартират няколко схеми. Все още няма как да потвърдим на 100%, но се очаква отваряне на:

"Добри и безопасни условия на труд" - схемата беше позната от предния програмен период, сега има редица промени, които ще опишем в следващата статия. Личи обединяване на схемата с друга от предния програмен период, а именно схема "На път", повече подробности ще пуснем малко по-късно.
 

Вървят слухове, че се очаква се да се отвори и схема по "Квалификационни услуги", отново позната от предния програмен период, но все още няма официална информация.




 

Как да санираме фирмени пространства и да изградим стая за почивка ?


Бъдете здрави!

Екипът на ЕУПРО БГ, може да ви съдейства с разработка и управление на проекти по всички европейски и национални програми. Може да използвате формата за запитване под статията или телефон 0885 27 15 40.


 



  • Споделете статията във

Изпратете запитване относно тази новина